Vrstevnaté komplexy na bázi fosforečnanu vanadylu - Melánová, Klára (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se zabývá problematikou interkalátů. Jedná se o sloučeniny vznikající inzercí cizích atomů nebo molekul do rovinných van der Waalsových zón látek s vrstevnatou strukturou.
Lazered complexes derived from vanadyl phosphate
Keywords: fosforečnany vanadylu; vrstevnaté komplexy; interkaláty