Vzdálená periferie - Řehák, Josef (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se skládá z teoretické části a části s realizací. V teoretické části je popsán dostupný hardware pro možnou realizaci. Dále popis rozhraní a komunikačních protokolů, které zařízení využívá, nebo by bylo možné využít. Nakonec popis algoritmu AES. Pro realizaci je využito WiFi modulů s ESP8266EX a API je řešeno jako knihovna v jazyce C#. Komunikace mezi zařízením a API probíhá přes síť pomocí vytvořeného komunikačního protokolu a je šifrována klíčem, který volí uživatel. Zařízení podporuje sběrnici I2C a SPI, umí číst hodnoty z ADC, GPIO, nastavovat hodnoty na GPIO, nebo některý z GPIO využít jako PWM.
Remote peripherial
Keywords: ESP8266EX; WiFi; I2C; SPI; ADC; GPIO; PWM