Analýza bytové politiky v ČR - Šubrt, Matěj (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce je zaměřená na analyzování stavu bytové politiky v České republice a poté je zkoumána na místní úrovni města Svitavy. Teoretická část se zabývá charakterizováním základních východisek spojenými s bytovou politikou. Jsou zde zahrnuty modely a typy bytových politik, které mohou být realizovány až po cíle a nástroje vedoucí k jejich naplnění. Práce dále popisuje historický vývoj bytové politiky na území České republiky. Spolu s představením bytového fondu a formami bydlení. Empirická část popisuje bytovou politiku, která je realizována přímo ve městě Svitavy. Její součástí je taktéž soubor doporučení.
Analysis of the housing policy of the Czech Republic
Keywords: bytová politika; dostupnost bydlení; Česká republika; sociální bydlení; trh s bydlením; housing policy; availability of housing; Czech Republic; social housing; housing market