Dodavatelské systémy a aspekty ovlivňující jejich řízení - Sommerauerová, Dana; Hyršlová, Jaroslava (Univerzita Pardubice, 2016)
Článek se zabývá problematikou dodavatelských systémů především z hlediska jejich vlastností a struktury. Nejdříve jsou charakterizovány dodavatelské řetězce z pohledu systémové teorie. Pozornost je poté zaměřena na vlastnosti dodavatelských systémů a jejich typické struktury jako na aspekty, které je třeba brát v úvahu v rámci řízení dodavatelských systémů.
Supplier systems and aspects influencing their management
Keywords: dodavatelský řetězec; dodavatelský systém; struktura dodavatelského systému; materiálový tok; supply chain; supplier system; structure of the supplier system; material flow