Analýza hospodaření vybrané obce - Pavlů, Pavla (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je zaměřena na provedení analýzy hospodaření obce Kryštofovo Údolí v Libereckém kraji. První část je věnována popisu obce jako základního územního samosprávného celku a vysvětlení pojmů týkajících se hospodaření obce. Další část uvádí metody analýzy hospodaření, a to regresní analýzu a časové řady. Poté je v práci charakterizována obec Kryštofovo Údolí a její ekonomické zázemí se zaměřením na hospodaření v letech 2001-2011. Cílem je provedení odhadu vývoje celkového hospodaření na následující dva roky.
Analysis of economy selected municipality
Keywords: obec Kryštofovo Údolí; obce; rozpočet obce; regresní analýza; časové řady; municipality Kryštofovo Údolí; municipality; municipality budget; regression analysis; time series