Radioterapie karcinomu prsu - Zákoutská, Eliška (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce s názvem "Radioterapie karcinomu prsu" se zabývá problematikou onkologické léčby nádoru prsu.Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou. Část teoretická je věnována obecně tématu karcinomu prsu. Stručně popisuje anatomii prsu, etiologii, epidemiologii, diagnostické metody pro detekci tohoto onemocnění, poukazuje na důležitost prevence a možnosti další léčebných modalit. Stěžejním tématem práce je zevní radioterapie, zaměřuje se na její plánování a využití různých technik ozáření.V praktické části jsou sledovány a porovnávány odchylky v nastavení na implantované klipy v bázi prsu a nastavení polohy pacientky na zakreslené značky na kůži.
Radio therapy for breast cancer
Keywords: karcinom prsu; léčby; zevní radioterapie; techniky ozáření; verifikace nastavení; odchylky v nastavení; breast carcinoma; treatment; outer radiotherapy; X-Radiation techniques; verification of setup; setup deviations