Davové chování na ulici - Kinská, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá davovým chováním na ulici. Zabývá se také kolektivním chováním, násilím a charakteristikou a dělením davu. V práci jsou uvedeny dva příklady davového chování na ulici, demonstrace a davové chování fotbalových chuligánů.
The crowd behavior on the street
Keywords: collective behavior; crowd behaviour; violence; aggregate; crowd; audience; kolektivní chování; davové chování; násilí; agregát; dav; publikum