Analýza průmyslových odvětví ve vybraných krajích České republiky - Naumecová, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato práce se zabývá analýzou průmyslových odvětví v šesti vybraných krajích České republiky. V první části práce je charakterizována regionální a průmyslová politika, spolupráce veřejného a soukromého sektoru v územním rozvoji a metody pro hodnocení průmyslových odvětví. V praktické části jsou pomocí uvedených metod provedeny analýzy průmyslových odvětví a analýzy investičních příležitostí a strategických služeb. Na základě výsledků těchto analýz je určena odvětvová struktura jednotlivých krajů a vyhodnoceny pozitivně a negativně působící lokalizační faktory. V závěru je provedeno globální hodnocení všech analyzovaných krajů.
Analysis of the Industries in selected Regions of the Czech Republic
Keywords: regionální politika; průmyslová politika; průmyslové zóny; vědeckotechnický park; klastry; průmysl; regional policy; industrial policy; industrial zone; technology park; cluster; industry