Hlasové služby na IP sítích - Klajl, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hlasových služeb na IP sítích. Charakterizuje současnou situaci v této oblasti. Důraz je kladen na nejpoužívanější standardy pro IP telefonii. Zaměřuje se i na základní prvky hardwaru. Pro aplikaci poznatků bude sestaveno modelové pracoviště IP telefonie. Závěrem je navrženo možné propojení komerčního řešení s open source produkty.
Voice services on IP networks
Keywords: hlasové služby; IP telefonie; IP sítě; VoIP