Využití portů PC v laboratorní praxi - Kopecký, Stanislav (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce svým obsahem zasahuje do oblasti fyziky, chemie, informatiky a je možno ji částečně při výuce těchto předmětů využít. Cílem práce bylo poukázat na existenci I/O bran PC z hlediska nutné teorie a dále z hlediska teoretické i praktické využitelnosti při měření v laboratorní praxi.
Keywords: pedagogika; výuka chemie; vodivost roztoků; Konduktometrie; počítače; porty; převodníky; čidla; experiment