Syndrom vyhoření u všeobecných sester na pracovištích intenzivní péče - Jirmanová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Má práce je teoreticko-výzkumná a zabývá se problematikou syndromu vyhoření na pracovištích intenzivní péče. Jejím cílem bylo zjistit míru „vyhoření‘‘ sester, souvislost vztahů na pracovišti (sociální oporou) se syndromem vyhoření a úroveň znalostí sester o tomto onemocnění. Pro sběr dat jsem použila dva dotazníky. Standardizovaný dotazník MBI (Maslach Burnout Inventory) pro zjištění míry „vyhoření‘‘ jednotlivých sester a dále pak mnou vytvořený dotazník, zaměřený především na vztahy na pracovišti a na povědomí sester o burnout.
Burnout syndrome of general nurses at the intensive care departments
Keywords: Syndrom vyhoření; intenzivní péče; vztahy na pracovišti; standardizované dotazníky; vlastní dotazníky; úrovně znalostí; míra vyhoření; Burnout syndrome; intensive care; relationships at the workplace; standard questionnaire; my own questionnaire; amount of knowledge; level of burnout