Protipovodňová opatření - Cichá, Veronika (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou povodní a jednotlivými druhy protipovodňových opatření, která přispívají ke zmírnění materiálních i lidských ztrát při povodňových stavech. V závěru práce je proveden odhad potenciálních škod v obci Vrdy a následné zhodnocení efektivnosti provedeného protipovodňového opatření v této obci.
Anti-flood measures
Keywords: riziko; povodně; protipovodňová opatření; škody; efektivnost protipovodňových opatření; risk; flood; anti-flood measures; damages; efficiency of anti-flood measures