Optimalizace plánování rozvoje mikroregionu - Štěrbová, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou plánování rozvoje mikroregionů v České republice. První teoretická část této práce popisuje obecná východiska a nástroje plánování rozvoje mikroregionů na třech úrovních. Jedná se o plánování ekonomické, strategické a územní. Praktická část této práce pak ukazuje, jak jsou nástroje plánování ekonomického, strategického a územního používány na příkladu konkrétního mikroregionu – Mikroregionu Letovicko. Třetí část této práce tvoří návrh optimalizace plánování rozvoje Mikroregionu Letovicko tak, aby plánování na úrovni tohoto mikroretionu mělo co největší účinnost, aby přinášelo co největší možný užitek pro jeho obyvatele.
Optimizing of microregional development planning
Keywords: optimizing; planning; microregional development; mikroregions; SWOT analysis; Optimalizace; plánování; rozvoj mikroregionů; mikroregiony; SWOT analýza