Problematika autority učitele - Procházková, Iveta (Univerzita Pardubice, 2009)
Závěrečná práce se zabývá problematikou autority učitele na střední odborné škole. Hledá důvody ztráty nebo naopak získání autority učitele ve škole, klasifikuje druhy autority, pojednává o vztahu kázně studentů k autoritě, zabývá se prostředky k uplatňování autority učitele, jakožto nastiňuje problémy v dané oblasti v současném školství. Zvolenou metodou zkoumání je i dotazník, který se zaměřil na autoritu učitele jednak z pohledu učitele, jednak z pohledu studenta.
The issue of teacher authority
Keywords: učitelé; autorita; studenti; odborné školství; teachers; authority; students; vocational education