Preparation and properties of polymer colloids with high content of 2-hydroxyethyl methacrylate - Baghaffar, Gameel Ahmed (Univerzita Pardubice, 1998)
Předmětem práce bylo studium syntézy a vlastností polymerních koloidů s relativně vysokým obsahem hydroxylových skupin. Připravené latexy byly testovány jako nátěrové hmoty proti korozi.
Keywords: polymerní koloidy; 2-hydroxymetakrylát; latexy; nátěrové hmoty; antikorozní nátěry