Preventivní dopravně bezpečnostní akce na silnicích - Knotek, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována preventivním dopravně bezpečnostním akcím na silnicích, které si kladou za cíl, působit svým rozsahem na účastníky silničního provozu a apelovat na ně, aby se v silničním provozu chovali dle pravidel bezpečného silničního provozu a nevystavovali sebe ani ostatní účastníky silničního provozu riziku nebezpečí. Autor v této práci hodnotí výsledky preventivních dopravně bezpečnostních akcí na silnicích z hlediska vývoje statistik nehodovosti a snaží se navrhnout opatření, která by vedla ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu.
Preventive traffic safety projects on the roads
Keywords: prevence; bezpečnost; účastníci; silniční provoz; nebezpečí; prevention; safety; participants; road traffic; accident danger