Modelování činnosti vláken v operačním systému - Ibl, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na popis a modelování činnosti vláken v moderních operačních systémech. Součástí práce je osvojení Petri sítí jako modelovacího nástroje s důrazem na barvené Petri sítě. Samotné modelování je realizováno pomocí barvených Petri sítí a zaměřuje se na stavový, behaviorální a kontextuální pohled na činnosti vláken.
Modeling of activities of threads in the operating system
Keywords: vlákna; modelování; operační systém; Petri sítě; CPN Tools; scheduling; synchronizace; souběžnost; deadlock; race condition; kritická sekce; Standard ML; Threads; Modeling; Operating system; Petri nets; CPN Tools; Scheduling; Synchronization; Concurrency; Deadlock; Race condition; Critical region; Standard ML