Procesní řízení při vzniku nežádoucí události ve zdravotnickém zařízení - Košťálová, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce pojednává o problematice nežádoucích událostí ve zdravotnických zařízeních. Téma jsem si vybrala, protože nežádoucí události jsou nejen ve zdravotnictví ale i v povědomí široké veřejnosti aktuálním tématem. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část se zabývá vymezením pojmu nežádoucí událost, identifikací rizik vzniku nežádoucích událostí a následným preventivním opatřením. Druhá, výzkumná část obsahuje popis metodiky výzkumu. Součástí je interpretace výsledků, které byly zjištěny na základě dotazníkové metody. Výsledky jsou zpracovány v tabulkách, grafem a slovně popsány. Na konci výzkumné části je diskuze, kde jsou rozebrány předem stanovené výzkumné otázky.
Process management in the development of adverse events in health care facilities
Keywords: adverse events; process management; incidenst; falls of patients; medication errors; nežádoucí události; procesní řízení; incidenty; pády pacientů; medikační omyly