Vybrané aspekty chudoby - Bartošová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá problematikou chudoby primárně v České republice s důrazem na její prožívání a důsledky pro zasažené osoby. Teoretická část vysvětluje základní pojmy související s chudobou, definice chudoby, chudobu výhradně v České republice a obsahuje aktuální statistiky o chudobě. Praktická část na základě dotazníkového šetření a rozhovoru se sociálním pracovníkem města Lázně Bohdaneč analyzuje pohled občanů na chudobu, a naopak pohled a názor zkušeného pracovníka.
Selected aspects of poverty
Keywords: chudoba; sociální vyloučení; sociální dávky; nezaměstnanost; poverty; social exclusion; social benefits; enemployment