GIS cyklotrasy a cyklostezky v Pardubicích - Mazurek, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce popisuje vývoj geografických informačních systémů, využití a práci s těmito systémy. Dále se zabývá pojmem tématické mapování, kde jsou především probírány kartografické prvky mapy a obsah mapy. Pozornost je také věnována na pojmy cyklotrasy a cyklostezky, na jejich vlastnosti respektive rozdíly a na pojem město bez aut, což je každoročně pořádaná akce ku prospěchu cyklistiky. V závěru je práce věnována zejména sběru tématických dat, jejich zpracování a vytvoření mapových výstupů.
GIS cycle routes nad cycle ways
Keywords: Geografické informační systémy; data; souřadnicové systémy; tématické mapování; kartografie; mapy; Cyklotrasy; cyklostezky; Geographical information systems; data; geographical coordinates systems; thematic mapping; cartography; maps; cycle ways; cycle routes