Souvislost infekce virem Epstein - Barrové se vznikem autoimunitních onemocnění štítné žlázy - Bartoňová, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá vztahem infekce EBV a autoimunitních onemocnění štítné žlázy. Vychází z molekulárně biologického a serologického vyšetření EBV a z vyšetření funkčního stavu štítné žlázy.
Relationship between Epstein- Barr viral infection and autoimmunne thyroid diseases
Keywords: štítná žláza; infekce