Sponzorování dětí z rozvojových zemí: "adopce na dálku" - Beránková, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá tématem sponzorování dětí z rozvojových zemí. První část je věnována teoretickému zakotvení tématu. Pozornost je soustředěna na témata chudoby, altruismu, dárcovství a vlivu vzdělání na život dětí. V práci se také objevuje přehled organizací, které zprostředkovávají sponzorování dětí. V následující části práce jsou analyzovány výsledky terénního výzkumu. Cílem bylo zjistit motivace sponzorů, kteří se rozhodli pro tento druh pomoci, a potvrdit nebo vyvrátit možnost vzniku citové vazby na dálku mezi sponzorem a sponzorovaným dítětem prostřednictvím výměny dopisů.
The sponsorship of the children from developing countries: "long distance adoption"
Keywords: child sponsorship; developing countries; Poverty; Education; sponsors; sponzorování dětí; rozvojové země; Chudoba; vzdělání; sponzoři