Filtry vs. realita na Instagramu a jejich vliv na tělesné sebepojetí dívek ve věku 13-19 let - Šturmová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vlivem Instagramu na tělesné sebepojetí dívek ve věku 13-19 let. Teoretická část bakalářské práce čerpá z odborné literatury a zabývá se termíny sociální sítě, Instagram a sebepojetí a je zde charakterizováno období 13-19 let z hlediska vývojové psychologie. Praktická část bakalářské práce byla provedena pomocí kvantitativního výzkumu a jako metodu sběru dat jsem zvolila dotazník vlastní konstrukce, který byl rozeslán dívkám ve věku 13-19 let, které jsou uživatelkami Instagramu. Hlavním cílem výzkumného šetření bylo zjistit, jaký je dopad sociální sítě Instagram na tělesné sebepojetí dívek ve věku 13-19 let.
Filters vs. reality on Instagram and their influence on the body image of girls in the age 13-19
Keywords: období dospívání; dívky; tělesné sebepojetí; Instagram; příspěvky na Instagramu; filtry; period of adolescence; girls; body image; Instagram; posts on Instagram; filters