Boj proti korupci ve veřejné správě - Bártová, Simona (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku korupce ve veřejné správě a bojem proti ní. Teoretická část práce charakterizuje pojem korupce, její typy, negativní dopady korupce na společnost a také popisuje subjekty korupčního vztahu. Dále jsou v práci zmíněné některé organizace, které se problematikou korupce zabývají. Práce také podrobněji pojednává o vybraných protikorupčních nástrojích. V praktické části je pomocí výzkumného šetření provedena analýza, která zjišťuje, jaké mají občané názory na korupci v České republice a jaké mají zkušenosti s korupčním jednáním.
The fight against corruption in the public administration
Keywords: Corruption; bribes; anticorruption policy; organizations; Korupce; úplatky; protikorupční politika; organizace