Přenos dat v elektrorozvodné síti - Růžička, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá technologií přenosu dat po elektrické distribuční síti. Popisuje technické řešení problému, mezinárodní standardy pro přenos dat a uvádí i problémy s elektromagnetickou kompatibilitou. Nedílnou součástí této práce je zhodnocení praktické použitelnosti technologie HomePlug pro vytvoření malé sítě. Dále jsou zde uvedeny výhody a nevýhody technologie a porovnání s ostatními technologiemi pro širokopásmové připojení k internetu a pro vytvoření malé LAN.
Data transmission in electrical distribution network
Keywords: PLC; poslední míle; elektromagnetická kompatibilita; rušení; útlum signálů; modulace OFDM; HomePlug adaptéry