Využití extrakce nadkritickou tekutinou a GC-MS při analýze růží - Kašparová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá využitím extrakce nadkritickou tekutinou a GC-MS při analýze růží. V teoretické části se zaměřuje na analýzu růží (složení). V experimentální části je popsána optimalizace extrakce a analýza reálných vzorků růží. Analýza byla provedena pomocí plynové chromatografie spojené s hmotnostní spektrometrií.
The using of SFE and GC-MS in analyses of roses
Keywords: extrakce nadkritickou tekutinou (SFE); analýza růží; esenciální oleje; plynová chromatografie; hmotnostní spektrometrie; super fluid extraction (SFE); analysis of roses; essential oil; gas chromatography; mass spectrometry