Obsah soli ve vegetariánských pokrmech - Štěpánková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2021)
První část bakalářské práce se zabývá pojmem vegetariánství, jeho druhy, výhodami a zdravotními riziky. Druhá část práce obsahuje základní informace o soli, její dělení, obohacování a použití. Popisuje vliv soli na lidský organismus a také možnosti jejího omezení či nahrazení v pokrmech. Třetí část této práce popisuje možnosti a postupy stanovení soli ve vzorkách. V závěrečné části byl vyhodnocen obsah soli ve vybraných vegetariánských pokrmech získaný metodou argentometrické titrace.
Salt content in vegetarian meals
Keywords: argentometrie; sůl; veganství; vegetariánství; argentometry; salt; veganism; vegetarianism