Informační systémy malých obcí - Bervid, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá informačními systémy pro malé obce. V začátku jsou popsány základní pojmy týkající se e-governmentu, systémů státní správy a informačních systémů. Dále jsou popsány požadavky na informační systém malé obce, jeho provoz a bezpečnost. Další kapitola je věnována možnostem implementace informačního systému malé obce a postupu jeho implementace. Dále je popsána samotná obec Litošice a její informační systém. Poslední kapitola je věnována analýze informačního systému obce Litošice a zjištění jejích nedostatků. V poslední kapitole jsou popsána řešení a doporučení, jak eliminovat zjištěné nedostatky.
Information systems of small municipalities
Keywords: informační systémy; e-government; malé obce; information systems; e-government; small municipalities