Stanovení biologicky aktivních látek technikou HPLC s elektrochemickou CoulArray detekcí - Karasová, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá optimalizací chromatografických podmínek pro stanovení vybraných látek ze skupiny stilbenů a katechinů technikou RP-HPLC s elektrochemickou CoulArray detekcí. Optimalizovaná metoda je aplikována na analýzu extraktů připravených z oddenků rostliny křídlatky.
Determination of biological active compounds using HPLC with electrochemical CoulArray detection
Keywords: HPLC; ECD; CoulArray; Polygonum cuspidatum; Phenolic Compounds; biologically active compounds; křídlatka; Fenolické látky; biologicky aktivní látky