Problematika multikulturního ošetřovatelství v Pardubické krajské nemocnici, a.s. - Strašková, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce s názvem Problematika multikulturního ošetřovatelství v Pardubické krajské nemocnici, a.s. je prací kombinovaného teoreticko-výzkumného charakteru. Cílem je detailní zmapování problematiky sesterské práce v prostředí prudce se proměňujícího demografického složení populace Pardubického kraje. Teoretická část textu poskytuje čtenáři základní informace o problematice multikulturního ošetřovatelství a seznamuje jej se základními pojmy oboru a specifiky sesterského přístupu k pacientům vybraných odlišných národností. Ve výzkumné části práce je zjišťován reálný stav vědomostí nemocničních sester o multikulturním ošetřovatelství s přihlédnutím k rozlišným aspektům práce jednotlivých nemocničních oddělení a sesterských profesních specializací.
Issues of multicultural health care in Pardubice regional hospital, a.s.
Keywords: Multikulturní ošetřovatelství; Komunikace; Migrace; Kulturní šok; Multicultural nursing; Communication; Migration; Culture shock