Chemické složení a analýza vína - Štěpánová, Hana (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se věnuje problematice složení vína a jeho analýzy vhodnými moderními metodami. První část se zaměřuje na chemické složení od hlavních složek po menšinové. Druhá část se zabývá nejdůležitějšími analytickými metodami ke stanovení koncentrací jednotlivých sloučenin ve víně.
Chemical composition and analysis of wine
Keywords: víno; chemické složení; analýza; wine; chemical composition; analysis