Oscar Wilde vs. Gerard Manley Hopkins : their differing conception of decadence as influenced by Walter Pater - Jirmanová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce pojednává o rozdílném pojetí dekadence a estetiky Gerarda Manley Hopkinse a Oscara Wildea pod literárním i osobním vlivem Waltera Patera, a rozdílné interpretaci jeho knihy kritických esejí Renesance. Práce sleduje nuance v jejich rozdílném konceptu krásna, což je ilustrováno pracemi i životem všech tří literátů.
Oscar Wilde vs. Gerard Manley Hopkins : jejich rozdílné pojetí dekadence ovlivněné Walterem Paterem
Keywords: Wilde, Oscar; Hopkins, Gerhard Manley; Pater, Walter; dekadence; estetika; pojetí