Porovnání geografických informačních systémů používaných ve veřejné správě - Cibere, Marek (Univerzita Pardubice, 1995)
Cílem práce je ukázat možnosti využití informačních technologií ve veřejné správě a upozornit na některé problémy spojené se zaváděním a používáním geografických informačních systémů /GIS/. Hlavním cílem praktické části je navrhnout kriteria klasifikace GIS a zhodnotit podle nich vybrané komerční produkty používané veřejnou správou. Charakteristika problémů a pokus o navržení řešení je uvedena v závěru praktické části práce.
Keywords: geografie; Informační systémy; Informace; software; Geografické informační systémy; Analýza; veřejná správa