Konfederace politických vězňů ČR: pobočka č. 19 Chrudim - Prokešová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zabývá komunistickým režimem a odbojem proti němu. Pomocí osudů několika politických vězňů sleduje, jak se komunistická strana stavěla proti svým odpůrcům. Lidem, kteří se po roce 1989 stali členy Konfederace politických vězňů ČR. Nedílnou součástí práce je pak také představení této organizace.
Confederation of political prisoners Czech Republic: the branch number 19 Chrudim
Keywords: Konfederace politických vězňů ČR; Političtí vězni; komunistický režim; komunistická strana; třetí protikomunistický odboj; Confederation of political prisoners Czech Republic; Political prisoners; communist regime; communist party; third anti-communist resistance