Provozně ekonomická studie napřímení traťového úseku Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí -Choceň - Pechačová, Hana (Univerzita Pardubice, 2004)
Tato diplomová práce se zabývá zpracováním čtyř variant nalezení efektivního kolejového vedení traťového úseku Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí - Choceň, která by nahradila současný, značně chátrající stav posledního nedokončeného úseku I. tranzitního železničníh koridoru.
Traffic economic study of straighten railroad section Ústí nad Orlicí - Brandýs nad Orlicí -Choceń
Keywords: traťový úsek; železniční koridory; Optimalizace; ekonomické ukazatele