Studium iontových rovnováh vybraných sulfoazoxinů spektrofotometricky - Přibylová, Marie (Univerzita Pardubice, 1995)
Byly stanoveny termodynamické disociační konstanty u tří vybraných sulfoazoxinů při teplotě 25°C regresní analýzou spekter. Byla vypracována metodologie a řada softwarových pomůcek pro snímání spekter režimem on-line ze spektrofotometru SPECORD s následným vyhodnocením regresním programem SQUAD a grafickou interpretací editorem WinPlot.
Keywords: sulfoazoxiny; protonační rovnováhy; Disociační konstanty; Regresní analýza; Analýza; spektra; oligomery; fotometrická mikrotitrace; mikrotitrace