Účinnost systému ABS při nízkých rychlostech - Lojková, Alexandra (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá účinností systému ABS při nízkých rychlostech. Obsahem práce je měření brzdných drah do 40 km/hod s aktivovaným systémem ABS a bez něj. Výsledkem práce je srovnání klasického brždění a brždění s ABS.
Efficiency of system ABS at reduced speed
Keywords: brzdná dráha; regulační obvod; elektronická řídící jednotka; čítač pulsů; hydraulická jednotka; součinitel adheze; braking distance; control loop; elektronic device controller; counter of pulses; hydraulic controller; coefficient of adhesion