Vzdělání a vzdělávací reprodukce na příkladu obce Široký Důl - Pitaš, Jiří (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá otázkami vzdělávací reprodukce v obci Široký Důl. Zaměřuje se na malotřídní školu fungující v obci a na způsob výuky v této škole. Dále hodnotí důležitost existence této školy pro obyvatele obce, nastiňuje představy rodičů o vzdělávání svých dětí a současně definuje i limity a determinanty tohoto procesu.
Education and educational reproduction on the example of the village of Široký Důl
Keywords: Education; educational reproduction; little-class type of school; villages; Široký Důl; vzdělání; vzdělávací reprodukce; malotřídní školy; obce; Široký Důl