Odvětvová a podniková resilience v kontextu pandemické krize na uzemí EU - Hrnčířová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na odvětvovou a podnikovou ekonomickou odolnost na území Visegrádské čtyřky, tzn. České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska, v době pandemické a hospodářské krize. Cílem bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou odolnost vybraných odvětví a velikostních skupin podniků na daném území. Práce se zaměřuje na vývoj časových řad počtu podniků dle velikostních skupin a vývoj zaměstnanosti nejvíce zasažených odvětví v době pandemie Covid-19.
Sectoral a corporate resilience in the context of a pandemic crisis on EU territory
Keywords: ekonomická odolnost; vývoj podniků; ekonomické odvětví; pandemie Covid-19; hospodářská krize; economic resilience; business development; economic sector; Covid-19 pandemic; economic crisis