Vícekriteriální rozhodování a možnosti jeho využití v rámci řízení podniku - Ryšánková, Petra (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a vysvětlením disciplíny vícekriteriálního rozhodování a využitím metody AHP se Saatyho postupem při výběru obráběcího CNC centra pro vybranou společnost. První část práce je zaměřena na rozhodování, druhá část na vícekriteriální rozhodování a v poslední částí práce je aplikovaná metoda AHP se Saatyho postupem na praktickém příkladu rozhodovacího procesu.
Multiple criteria decision making and its possible use in the context of business management
Keywords: rozhodování; rozhodovací proces; vícekriteriální rozhodování; metoda AHP; Saatyho metoda (postup); decision making; decision making process; multi-criteria decision making; method AHP; Saaty's method (procedure)