Vliv tepla na stabilitu tiskařské černě - Pácaltová, Anna (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem stárnutí tiskovin a tiskové černě. Předmětem práce je především vliv urychleného stárnutí působením tepla na vybrané druhy pigmentů ( kostní čerň a lampové saze) a na lněný olej.
Ageing of historical black prints under dry and humide heat treatment
Keywords: tiskařská čerň; lněný olej; stárnutí; působení tepla; black printing inks; linseed oil; accelerated aging; heat