Differentiation in ELT - Krupičková, Jana (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá problematikou diferenciace v procesech vyučování/učení anglického jazyka. Teoretická část prezentuje různé typy faktorů, jež determinují existenci rozdílů mezi jednotlivými žáky. Jsou vydefinovány klíčové koncepty individualizace a diferenciace a prodiskutovány možné způsoby diferenciace, potenciálně využitelné v hodinách anglického jazyka. Praktická část prezentuje výsledky výzkumného šetření, realizovaného pomocí strukturovaného pozorování v hodinách anglického jazyka na ZŠ. Cílem toho výzkumu bude identifikovat, jaké druhy diferenciace jsou v hodinách anglického jazyka využívány a v jaké míře.
Diferenciace v hodinách anglického jazyka
Keywords: Anglický jazyk; vyučování; učení; diferenciace; individualizace; žáci