Podpora pro výuku předmětu Databázové systémy II - Oravec, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem této práce bylo navrhnout a vytvořit SQL databázi v programu Oracle 11g, osvojit si techniky práce s SQL a komunikaci mezi databází a externím přístupem do ní z jiného programovacího prostředí. Modelová databáze spediční firmy může sloužit k přijímání požadavků na přepravu od zákazníků, k evidenci dat, řízení a sledování malé dopravní firmy. Přístup do databáze pro nejběžnější práci s daty jsem vyřešil pomocí programovacího jazyka C\# .NET. Napsal jsem dvě aplikace, první je pro zákaznický přístup do databáze a druhá slouží dispečerovi spediční firmy. Pro komplexnější práci s daty je možné využít přímo SQL příkazů, nebo programu Oracle SQL Developer, který slouží k práci s SQL databází.
Support of teaching Database systems II subject.
Keywords: Oracle 11g; SQL; C\# .NET; Windows Forms; Windows Presentation Foundation; Oracle Data Provider; Oracele SQL Developer; spediční firma; přeprava; Oracle 11g; SQL; C\# .NET; Windows Forms; Windows Presentation Foundation; Oracle Data Provider; Oracele SQL Developer; forwarding company; transportation