Stanovení vybraných antiepileptik metodou kapalinové chromatografie v lidské plazmě - Mrňáková, Hana (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se zabývá stanovením antiepileptik a jejich metabolitů v tělních tekutinách. Byla použita kapalinová chromatografie pro stanovení primidonu, fenobarbitalu, fenytoinu, karbamazepinu a karbamazepinu-10,11-epoxidu. Metody bylo užito při rutinním monitorování antiepileptik v séru pacientů.
Keywords: antiepileptika; Analýza; tělní tekutiny; kapalinová chromatografie