Problematika integrace tělesně handicapovaného po roce 1990 - Kubínová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2018)
V této bakalářské práci se budu věnovat problematice integrace tělesně handicapovaného po roce 1990. Úvod zasvětí čtenáře do metodologie a vysvětlí základní pojmy. Práci jsem rozdělila na tři kapitoly, přičemž v první kapitole zhodnotím vývoj integračních snah od roku 1990 po současnost. Druhá kapitola bude obsahovat mé vlastní zkušenosti s integračním procesem a to v rámci povinné i nepovinné školní docházky. Ve třetí kapitole následně uvedu zkušenosti a názory pedagogů, které získám prostřednictvím rozhovorů. V závěru své práce zhodnotím vývoj legislativních podmínek, a jak je instituce dokázaly aplikovat.
Problematics of integration of a physically disabled person after the year 1990
Keywords: školství; integrace; Inkluze; historie; legislativa; šikana; speciálně vzdělávací potřeby; education; integration; inclusion; history; legislation; bullying; special educational needs