Změna linkového vedení MHD a následné možnosti rozvoje drážní dopravy v Hradci Králové - Sedunka, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá snižováním nákladů na provoz městské hromadné dopravy a možnostmi rozšíření drážní dopravy. Po rozboru největších nedostatků současného linkového vedení jsou navrženy jeho změny, které vedou nejen k úsporám za nižší počet ujetých kilometrů, ale i ke zvýšení celkové atraktivnosti MHD. Na základě tohoto nového linkového vedení jsou rozebrány možnosti rozšíření trolejbusové dopravy nebo zavedení nové tramvajové dopravy.
Change of urban public transport network and posibilities of enhancing railway network in Hradec Králové
Keywords: Hradec Králové; Public Transport; Optimalization; trolleybuses; trams; Hradec Králové; MHD; Optimalizace; trolejbusy; tramvaje