Přístupy ke stanovení optimální kapitálové struktury podniku - Zima, František (Univerzita Pardubice, 2017)
Předmětem bakalářské práce "optimalizace kapitálové struktury vybraného podniku" je analýza složení kapitálu, porovnání kapitálové struktury dle různých teorií a nalezení optima pro vybraný podnik. První část práce je teoretická a je zaměřena na charakteristiku složek kapitálu a na jednotlivé přístupy k problematice optimalizace kapitálové struktury. Ve druhé části se dle různých teorií snažím o nalezení optimální kapitálové struktury vybraného podniku. V závěru práce uvedu své doporučení na základě výsledků jednotlivých teorií.
The optimization of capital structure of the chosen company
Keywords: kapitálová struktura; teorie kapitálové struktury; zadluženost; náklady kapitálu; vlastní kapitál; cizí kapitál; capital structure; thoery of capital structure; indebtedness; cost of capital; equity; liabilities