Pravicový extremismus v České republice: Faktory ovlivňující příklon sympatizantů k tvrdému jádru - Kozák, Jan (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce s názvem "Pravicový extremismus v České republice: Faktory ovlivňující příklon ke krajní pravici" se zabývá vývojem krajní pravice v České republice od listopadu roku 1989 až po současnost. V teoretické části se tato práce zaměřuje na vysvětlení pojmů souvisejících s extremismem a zejména na zmapování pravicových stran a hnutí v České republice, jejich vývoj po sametové revoluci. Výzkumná část vznikla na základě provedení kvalitativního šetření. Z dat získaných pomocí rozhovorů se sympatizanty krajní pravice, byly stanoveny společné rysy, které vedou informátory k pravicovému smýšlení či sympatizaci s některou z níže uvedených skupin.
Right-wing extremism in the Czech Republic Factors influencing the shift of supporters to the hard core.
Keywords: pravicový extremismus; krajní pravice; Dělnická strana; Dělnická strana sociální spravedlnosti; Úsvit přímé demokracie; Národní strana; Republikáni Miroslava Sládka; etnické minority; nacionalisté; right-wing extremism; far right sympathizers; ethnic minorities; nationalists