Vliv dotací do oblasti volnočasových aktivit na rozvoj města Pardubice - Chvojková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá dotační politikou statutárního města Pardubice v oblasti volnočasových aktivit se zaměřením na podporu kultury, cestovního ruchu a sportu. Hlavním cílem práce je analyzovat strukturu a fungování městských dotačních programů a vyhodnotit jejich dopady na vybrané ekonomické, sociální a kulturní faktory. Zvláštní pozornost je věnována programu Pardubičtí tahouni, který zahrnuje podporu akcí napříč uvedenými oblastmi. Pomocí údajů získaných z dotazníkového šetření je zkoumána tato podpora a její přínos pro místní komunitu i rozvoj města.
The Impact of Leisure Activity Subsidies on the Development of the City of Pardubice
Keywords: městská dotační politika; volnočasové aktivity; Pardubice; dotace; sport; kultura; cestovní ruch; ekonomické dopady; sociální dopady; kulturní dopady; Pardubičtí tahouni; veřejná správa; municipal subsidy policy; leisure activities; Pardubice; public support; sport; culture; tourism; economic impacts; social impacts; cultural impacts; Pardubičtí tahouni; public administration