Prebiotika a jejich využití v potravinářství - Šilha, David (Univerzita Pardubice, 2009)
Probiotika, prebiotika a jejich pozitivní vliv na lidské zdraví je v současnosti často diskutované téma. Tato bakalářská práce shrnuje současné vědecké poznatky o účincích probiotik a prebiotik na lidský organismus, jejich využití v potravinářském průmyslu a stanovení prebiotických vlastností.
Prebiotics and their utilization in food Industry
Keywords: probiotika; prebiotika; synbiotika; střevní mikroflóra; funkční potraviny; potravinová vláknina; Probiotics; prebiotics; synbiotics; intestinal microflora; functional food; food fibre